Politika zasebnosti


RAZDELEK 1: KAJ STORIMO S PODATKI KUPCEV?

Ko kupite nekaj iz trgovine Eko-Sol d.o.o. se hkrati s prodajnim procesom izvede tudi informacijski proces, v katerem z namenom prodaje zbiramo tudi osnovne osebne podatke, ki je vaše ime, naslov dostave, telefonska številka in e-poštni naslov. Podatke hrani upravitelj trgovine, podjetje Eko-Sol d.o.o.
Ko brskate po naši spletni trgovini, samodejno sprejmemo računalnikov IP naslov (internet protocol), ki nam pomaga, da naš sistem že vnaprej prepozna vaš računalnik in operacijski sistem in olajša uporabniško izkušnjo.
Pri spletnem časopisu (email marketing) vam z vašim dovoljenjem pošiljamo tudi e-pošto o naši trgovini, novih proizvodih, promocijah in aktualnih znižanjih.


RAZDELEK 2 : SOGLASJE

Kako smo pridobili vaše soglasje?
Ko nam posredujete osebne podatke za dokončanje nakupa, bodisi preko kreditne kartice, nakazila ali plačila po povzetju, soglašate tudi z našo hrambo teh podatkov. V kolikor bomo vaše podatke potrebovali za kak drug razlog, vas bomo za to izrecno prosili.
Kako umaknete soglasje? Če ne želite več biti naša stranka, lahko soglasje umaknete preprosto preko sporočila na trgovina@ekosol.si.

RAZDELEK 3: RAZKRITJE

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo le, če od nas to zahteva pravosodni organ ali če kršite naše Splošne pogoje na način, ki škoduje trgovini, z namenom preprečitve škode (npr. goljufija).

RAZDELEK 4: TRETJE OSEBE

Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Pa vendar v nekaterih redkih izjemah, kot na primer pri procesiranju plačila preko kreditne kartice, ne moremo vplivati na politiko zasebnosti posrednika. Zato vam priporočamo, da si preberete njihove lastne izjave v zvezi z zasebnostjo ter zbiranjem in hranjenjem podatkov. Ponudniki plačilnih sredstev so skrbno izbrani, a v splošnem velja, da lahko vaši podatki glede na državne regulacije ponudnika transakcije ostanejo kot del njihove dokumentacije (predvsem zaradi zagotavljanja varnosti, preprečevanja pranja denarja in goljufij).
Ko zapuščate našo stran preko povezav, ki so namenjene boljšemu razumevanju tematike, pričnejo veljati splošni pogoji in politika zasebnosti upravljalca posamezne strani. Trudimo se, da na naši strani najdete le varne povezave, vendar za njih ne moremo 100-odstotno jamčiti.

RAZDELEK 5: VARNOST

Trudili se bomo zaščititi vaše podatke po najboljši poti, pri čemer morate tudi sami poskrbeti za ustrezno spletno zaščito (antivirusni program in požarni zid ter redno posodabljanje programske opreme). Ko nam Posredujete vaše podatke o kreditni kartici, so le-ti šifrirani z uporabo ti "secure socket layer technology" protokola (SSL) in shranjeni z AES-256 šifriranjem. Čeprav noben način prenosa preko Interneta ali elektronske hrambe ni 100% varen, sledimo vse PCI-DSS zahtevam v skladu s splošno sprejetimi standardi.

ODDELEK 6: UPORABLJAMO PIŠKOTKE

Piškotki so majhne datoteke, ki na našem strežniku pomagajo prepoznati vaš računalnik. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo vas, pač pa le računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu na spletno stran ekosol.si Z vstopom na slednjo je računalniku dodeljen piškotek, s tem pa vi kot kupec ohranite nastavitve ter omogočite prijavo brez vnovičnega vpisovanja podatkov. Piškotke uporabljamo tudi, da ohranimo izdelke, ki ste jih predhodno vnesli v košarico, pa tudi, da razumemo vaše preference na podlagi brskanja po naših straneh ter poizvedovanja za našimi storitvami. Piškotki so dobro analitično orodje, ki beleži promet po spletni strani, s tem pa lahko ponudimo tudi boljšo uporabniško izkušnjo.

Pri nekaterih brskalnikih lahko generalno zavrnite uporabo piškotkov tako, da označite »ne sledi mi« ali »do-not-track«. Lahko pa izberete le nekatere piškotke - ponavadi to izgleda takole:


Nastavitve piškotkovRAZDELEK 7: STAROSTNA MEJA ZA SOGLASJE

Z uporabo te spletne strani soglašate, da ste v okviru države svojega prebivališča polnoletni, kar vam omogoča uporabo spletne strani, razumevanje vsebine in spletno nakupovanje. V nasprotnem primeru lahko uporabljate stran pod nadzorom starša ali skrbnika.

RAZDELEK 8 : SPREMEMBE TEGA PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo to politiko zasebnosti, tako da vas naprošamo, da v primeru dvomov večkrat preverite razdelke. Sprememba lahko nastane tudi zaradi spremembe zakonodaje EU ali Slovenije.
V kolikor pride do spremembe lastništva spletne trgovine, se tudi vaši podatki prenesejo na nove lastnike.
V kolikor bi radi vaše podatke popravili ali izbrisali, nam pišite na info@ekosol.si ali pokličite na 051 400 533